Norrköping

Mordmisstänkt har kopplingar till Hells Angels

Den 36-årige man, som greps i Norrköping igår misstänkt för mordet på High Chaparral utanför Hillerstorp, har kopplingar till den kriminella mc-klubben Hells Angels, det bekräftar nu åklagaren.

– Jag kan bekräfta att vi gjorde en husrannsakan i Hells Angels lokaler. Det var jag som gav order om det, säger kammaråklagare Carl-Gunnar Fridolfsson.

Den 36-årige mannen är misstänkt för det uppmärksammade mordet på High Chaparral i Småland i somras då en 40-årig man knivhöggs till döds på anläggningens campingplats.

Många blev vittne till händelsen. Över 100 förhör har hållits och sedan i börjanVad som ledde fram till gripandet  av augusti har polisens särskilda grovabrottsgrupp utrett fallet.  

Vad som ledde fram till gripandet igår vill åklagaren inte gå in på, men den man som nu har gripits har ett långt register hos polisen och är tidigare dömd för bland annat grovt vapenbrott och hantering av explosiva varor, såväl som narkotikabrott.

Hittills har det hållits ett förhör med honom, men åklagaren vill inte berätta om han medger inblandning eller nekar till mordet:

– Nej, det kan jag inte göra.

Kan det röra sig om en uppgörelse?

– Jag vill inte spekulera offentligt om det, säger kammaråklagare Carl Gunnar Fridolfsson.

P4 Jönköping