Norrköping

36-åring häktad för dråp

Den 36-årige man, som greps i Norrköping i torsdags, har nu häktats misstänkt för dråp. Mannen är misstänkt för det uppmärksammade knivdådet under en mc-träff på High Chaparral i somras, då en 40-årig man omkom.

Mannen, som varit skriven i Norrköping sedan i våras, häktades under gårdagen på sannolika skäl misstänkt för dråp.

I helgen bekräftade också åklagaren, Carl-Gunnar Fridolfsson i Jönköping, att knivdådet har koppling till motorcykelklubben Hells Angels och att det var han som gett order om husrannsakan i klubbens lokaler på Stockholmsvägen i Norrköping.

– Nu fortsätter utredningen med fler förhör. Jag kommer samtidigt att begära ytterligare analyser av föremål som tagits i beslag under utredningens gång, säger han i ett pressmeddelande.

Det var i början av juni som en 40-årig man från Halland knivskars till döds under en mc-träff med flera tusen deltagare på nöjesanläggningen High Chaparral i småländska Gnosjö kommun.

Den 36-årige Norrköpingsbon, som nekar till brott, har belagts med  restriktioner, vilket innebär att han under häktningstiden varken får ta emot obevakade besök eller ta del av medias rapportering.

Tidigare rapportering:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.