Speedway

Vargarna säkrade kontraktet

Det var riktigt spännande i kvällens playout-retur på Ljungheden i Västervik. Efter ett extremt händelserikt sistaheat stod Vargarna som totalsegrare och säkrade nytt elitseriekontrakt.

Mötet i Norrköping förra tisdagen slutade 50-40 till Vargarna, efter en riktig vargfest i 5-1:or. Ikväll öppnade dock Västervik bäst och knappade hela tiden in Vargarnas försprång från förra mötet. Efter det sjätte heatet hade Västervik ätit upp Vargarnas tio poäng stora försprång och ledde med 24-12, alltså två poängs ledning totalt.

Drabbningen mellan de båda lagen fortsatte att vara jämn och i paus efter det tionde heatet stod det 35-25 till Västervik, alltså jämnt skägg sett över det totala playout-mötet (75-75).

Kvällens femtonde och playout-seriens trettionde och sista heat fick sedan avgöra detta playout. Och det blev ett händelserikt sista heat med uteslutningar och slutligen en seger för Vargarna. Västervik vann visserligen kvällens match med 47-42, men totalt vann Vargarna med 92-87.

Vargarna är därmed klara för nytt kontrakt i elitserien nästa säsong. För Västervik väntar nu ett dubbelmöte med Dackarna om vilka som ska vara kvar i elitserien och vilka som ska åka ner i allsvenskan.