Kultur

Kulturnatt i Norrköping

1:25 min

I förmiddags gick startskottet för den 26:e upplagan av Kulturnatten i Norrköping. Fram till sent i natt kommer stan att vara full av musiker, konstnärer, dansare och andra artister.

– Jag har aldrig hört någon säga någonting negativt om kulturnatten. Det här berör ju inte bara kommunen, folk kommer hit från hela regionen, hela Sverige och hela världen. Vi har arrangörer som kommer från både Lettland och Kina, så man ser verkligen det här som en träffpunkt där man vill vara med, säger projektledaren Hannah Gruffman. 

Arrangemanget som nu alltså hålls för 26:e gången växer lite för varje år.  Grovt räknat kommer dagens program, som sträcker sin in till småtimmarna i natt innehålla ungefär 150 punkter med arrangörer från hela världen.

Det handlar om allt från utställningar till vampyrträffar och barbershopkvartetter och långt ifrån allt står med i programmet. Själv har Hannah Gruffman redan hunnit med en del.

– Jag har precis åkt veteranbuss genom 1900-talets Norrköping och sedan ska jag vidare mot Arbetets museum och Norrköpings stadsmuseum och sedan ska jag till Knäppingsborg.