Mjölby

Vifolkavallen får konstgräs

1:33 min

Fotbollsspelare i Mjölby kommer att få bättre träningsmöjligheter framöver. På måndag tas det första spadtaget till en ombyggnad av kommunens huvudarena Vifolkavallen där det ska bli både konstgräsplan och ny belysning.

– I det stora hela så handlar det om att ge våra barn och ungdomar så bra förutsättningar som möjligt till fotbollsspel och då är det konstgräs som gäller, säger Ulf Johansson som är kultur- och fritidschef i Mjölby kommun.

Vifolkavallen kommer att bli den fjärde planen inom kommunen men konstgärs. Redan idag finns kommunala konstgräsplaner i Skänninge och Mantorp. Det finns dessutom en mindre plan i Väderstad där inte kommunen var inblandad, utan som finansierades med EU-pengar.

Sommartid kommer Vifolkavallen att fortsätta användas av Mjölby AI, men även Turabdin FC som ska flytta dit från Kungshögaskolan. Under för- och eftersäsong ska arenan nyttjas av alla föreningar.

Mjölby har idag inget fotbollslag som spelar i någon högre serie, men om det blir avancemang i framtiden så kommer Vifolkavallen att vara godkänd för division 1-spel.

Ombyggnaden kostar kommunen 4,7 miljoner kronor, men kultur- och fritidsnämndens ordförande Göran Westerberg (S), tycker att det är väl värt pengarna:

– Det är en angelägen investering som vi har jobbar för i många år.