Fotboll

Norrköping förlorade i kamratmötet

IFK Göteborg besegrade IFK Norrköping med 3-0 i en match där Göteborg skapade mer än dubbelt så många chanser. Därmed slutade Norrköping på en trettonde plats i allsvenskan 2011.

IFK Göteborg-IFK Norrköping 3-0

Radiosportens Per Kahl väljer lagens lirare:
IFK Göteborg:
IFK Norrköping:

En lätt petning och en stenhård träff, så gjorde Emil Salomonsson sitt första mål i den blåvita tröjan. Skottet hade hög fart och en lätt vobblande bana men gick nästan rakt på mål, kanske skulle Niklas Westberg ha tagit skottet.

I mitten av den andra halvleken  tog Hannes Stiller emot bollen på kortlinjen, han var stark i närkampen och hittade Tobias Hysén med en bakåtpassning. Hysén var säker och placerade bollen högt, avslutet var mer eller mindre otagbart för Norrköpings målvakt.

Dryga kvarten senare Hannes Stiller fick göra 3-0 på nära håll. Stiller fick sedan chansen att sätta sitt andra för matchen på straff, den var tämligen välplacerad men allt för lös och räddades av Westberg.

Då domaren blåste av matchen och den allsvenska säsongen för de båda kamratlagen hade Göteborg mer än dubbelt så många avslut och hade slagit åtta hörnor, i jämförelse med Norrköpings två.

John Antonsson
john.antonsson@sr.se