Köttsoppa med lokalodlade rotfrukter. Foto: Jurek Holzer/Scanpix.

Prat om lokal matutveckling

Idag hålls ett seminarium som handlar om offentlig upphandling av lokalproducerad mat som arrangeras av Länsstyrelsen Östergötland.

Det är en del i arbetet med att utveckla den östgötska landsbygden och ingår i en satsning som regionförbundet Östsam och länsstyrelsen valt att kalla Mat i Östergötland.

Syftet är att öka utbudet av lokalproducerade livsmedelsprodukter och göra det mer synligt för konsumenter och offentlig sektor.

Transport och lokal upphandling är en viktig fråga för tillväxten och bibehållandet av lokala producenter/leverantörer samt närservice på landsbygden.

Mat i Östergötland är ett treårigt länsprojekt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".