Foto: Patric Söderström/Scanpix
Fotboll

Anders Whass lägger av

Anders Whass meddelande på en presskonferens tidigare idag att han bestämt sig för att lägga av med fotbollen efter åtta säsonger i IFK Norrköping.

Det var en känslosam Anders Whass som satt vid bordet på presskonferensen för att berätta att han lägger av med fotbollen för att istället satsa på en civil karriär.

– Det kändes som att läget var rätt. Jag fick ett erbjudande civilt som jag inte kunde tacka nej till, säger Anders Whass.

Anders Whass har dragits med skador den senaste säsongen, och det har bidragit till hans beslut. Han tycker att det var tråkigt att han inte fick avsluta karriären på bästa sätt.

– Jag fick avsluta karriären med ett rött kort inför hemmapubliken, det kanske inte var det bästa sättet att avsluta karrären på, skrattar Anders Whass.

Han tycker det är tungt att lämna klubben, för IFK Norrköping är något han håller kärt. Han vill tacka IFK för tiden han haft och hoppas att någon gång få återvända till Nya Parken för att få jobba med laget.

– IFK är klubben i mitt hjärta och jag vill tacka för åtta fantastiska år, jag har många fina minnen här. Det skulle vara kul att jobba här någon gång i framtiden, säger Anders Whass.

Jonas Almkvist
jonas.almkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".