Tomas Månsson
Norrköping

Ungdomar bakom brandattentat

"Det finns en del som pekar på det"
0:50 min

Polisen har nu inlett en förundersökning om brandattentatet mot en villa i Haga i Norrköping igår kväll. Enligt Tomas Månsson, chef för våldsroteln i Norrköping finns det uppgifter som tyder på att ungdomar ligger bakom dådet. 

Det var strax före midnatt som villaägaren hörde att det krossades glas utanför hans hus.

– När han rusar upp och tittar ut ser han att det brinner utanför huset nere på marken och han ser också två personer som springer från platsen. Då går han ut och konstaterar att det ligger en trasig flaska på marken och att det luktar bensin, säger Tomas Månsson, chef för våldsroteln i Norrköping.

Det visade sig att en så kallad molotovcocktail kastats mot ett av villans fönster. Flaskan slog dock bara sönder den yttersta rutan och hamnade därför inte inne i huset utan på marken utanför.

Tomas Månsson berättar att villaägaren själv kunde släcka branden på marken ganska snabbt. Han säger också att man ännu inte har gripit någon, men att misstankarna pekar åt ett visst håll. 

– Det finns en del som pekar på att det kan vara ungdomar inblandade i det här, så att tanken är att ungdomsutredare ska se om man den vägen kan få fram fler uppgifter. 

Händelsen utreds som försök till mordbrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".