Arbetsmarknad

25 jobb försvinner i Motala

Företaget Borö, som etablerade sig i Motala så sent som förra året, varslar nu ett 60-tal anställda vid sina tre anläggningar i landet om uppsägning. I Motala varslas 25 personer.

Borö tillverkar bland annat ackulumatortankar och solfångare. Företaget har sitt huvudkontor i Kalix och sedan en längre tid tillbaka också tillverkning i Övertorneå.

2010 etablerade sig företaget i Dometics gamla lokaler i Motala och sammanlagt arbetar nu 78 personer där. I och med varslet bantas personalstyrkan med 25 personer, 17 kollektivanställda och 8 tjänstemän.

Företagets vice vd, Ellinor Rönnkvist, betonar dock att Borö inte har några planer på att lämna Motala. Däremot gör den vikande orderingången att företaget behöver minska sin personalstyrka i hela landet, säger hon. 

– Det är det allmänna konjunkturläget som gör att kunderna är försiktigare.

Ellinor Rönnkvist säger också att hon hoppas att det kärva läget ska förändras på sikt, men att företaget inte har möjlighet att behålla all personal till dess eftersom det kostar för mycket.

Borö sysselsätter idag 166 personer i Kalix, Motala och Övertorneå. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".