Jan Sandberg, vd NTF Foto: Scanpix
Trafik

Ekonomisk kris i NTF

”Vi måste börja sälja våra tjänster”
0:59 min

NTF i Östergötland har akut brist på pengar. Orsaken är lägre anslag från Trafikverket och föreningens styrelse har nu bestämt sig för att ansöka om likvidation.

NTF:s lokalförening i Östergötland är inte ensam om att ha drabbats av ekonomiska problem. Ytterligare en handfull av NTF:s 20 föreningar runt om i landet befinner sig i samma situation och orsaken är att anslagen från Trafikverket blivit lägre.

– Det här har ju gjort att alla inom NTF dels måste minska sina kostnader och dels hitta sätt att få in nya intäkter på. Istället för att uföra verksamhet åt Trafikverket är den nya inriktningen att vi säljer vår tjänster till kommuner organisationer och företag, säger Jan Sandberg, vd för NTF i Sverige. 

Här har NTF i Östergötland inte hunnit med, konstaterar han.

– Man har inte klarat av att både spara pengar och få in nya intäkter.

Sammanlagt arbetar i nuläget fyra personer för föreningen i Östergötland. Hur verksamheten kommer att se ut framöver är oklart. Från NTF centralt säger man att man kommer att försöka se se till så att den avtalade trafiksäkerhetsverksamheten kommer att utföras även i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".