Stopp för insamlingar av pengar i skolan

Områdeschefen och rektorerna för skolorna i Ljungsbro och Vreta Kloster sätter nu stopp för insamlingar av pengar till aktiviteter under skoltid.

Områdeschefen Anna-Lena Lindgren anser att insamlingarna har blivit för många och att de kan vara kränkande för elever vars föräldrar har dålig ekonomi.
Därför får nu inga insamlingar göras i skolans regi.
Enligt skollagen ska skolans aktiviteter vara gratis. Skolans personal ska inte befatta sig med insamlingar.
Men insamlingarna har snarare blivit regel än undantag.
Föräldrarna skjuter till pengar till simhallsbesök, bussresor, glass, bio och mycket annat. Det handlar om tior och tjugor, men ibland också hundralappar.
Anna-Lena Lindgren anser att insamlingarna i Ljungsbro och Vreta Kloster är ovanligt många.
Insamlingsstoppet har mött blandade reaktioner på föräldramötena, och det är också åsikterna i klass 4A på Ljungsbroskolan där Anton Eklund, Linnea Hellholm och Kristoffer Antonsson går.
Barnen tycker att det är bra att kunna åka iväg och göra saker men att det är synd om de elever som inte har pengar och att klassen skulle kunna ta in pengar genom att tex baka bröd och sälja. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista