Förslag på gemensam tidtabell för flygtrafiken mellan länet och Köpenhamn

I Norrköping står flygbolaget Swedjet i startgroparna för att börja flyga till Köpenhamn.
Samtidigt presenterar Skyways, som i dag flyger både från Norrköping och Linköping till Köpenhamn, ett förslag som bygger på en gemensam tidtabell för de båda östgötska flygplatserna.

Jan-Olof Bergling vice koncernchef för Skyways säger att det i såna fall måste ordnas nån gemensam transfer mellan städerna.
Sedan Skyways tog över flygtrafiken från både Norrköping och Linköping till Köpenhamn har passagerarantalet sjunkit kraftigt. Allt fler östgötska resenärer har valt Skavsta, Arlanda och i vissa fall även just Köpenhamn som utreseflygplats.
Ett sätt att bromsa trenden relativt snabbt utan större kostnader, är enligt Skyways att samordna flygtrafiken mellan Norrköping och Linköping, helt enkel en flygplats men med en landningsbana i vardera stad. I förslaget som har lagts fram för respektive kommuner, erbjuder sig Skyways även att sätta in jetflygplan på rutterna.
Samtidigt som den här idén läggs fram, ser flygbolaget Swedjet ut att kunna komma i gång med flygtrafik mellan Norrköping och Köpenhamn. Men Jan-Olov Berling på Skyways är än så länge inte rädd för den konkurrenten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".