Norrköping kommuns marknadsföringsbolag beredd att prova gemensam flygtidtabell till Köpenhamn

Flygbolaget Skyways förslag om att låta flygtrafiken från länet till Köpenhamn gå från en flygplats men med två olika landningsbanor i Linköping och i Norrköping är en lösning som är värd att pröva.

Det anser Thomas Sjölander som är VD för Norrköpings kommuns marknadsföringsbolag för att vända kurvan med ett minskade passagerarantal.
I dag flyger Skyways till Köpenhamn både från Norrköping och Linköping. Turerna går vid ungefär samma tidpunkter. Men det är allt färre som flyger till och från länet. Orsaken är bland annat osynkroniserade väntetider som gör att till exempel en tretimmars väntan i Köpenhamn får resenären att i stället flyga till Arlanda.
Men en gemensam tidtabell för Norrköping och Linköping, i kombination med en busstransport i anslutning till avgångar och ankomster är en idé som Skyways vill testa för att locka tillbaka passagerare till regionen.
Thomas Sjölander tror på förslaget som är relativt enkelt att införa.
Men han menar att det trots allt handlar om en kortsiktig lösning och att det till slut handlar om en flygplats i Östergötland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".