Ny vinst för LHC

LHC’s förstakedja bestående av Kristian Huselius, Brendan Morrison och Mike Knuble fortsätter att övertyga.

Inför fulla läktare showade de på nytt när LHC spelade ut Färjestad med 5-1 hemma och i och med det intog andraplatsen i tabellen.

Harlem Globetrotters?
Nej, Linköpings förstakedja i hockey.

Kristian Huselius, Brendan Morrison och Mike Knuble är en av elitseriens mest överlägsna linje någonsin.

Inför fullsatta Cloetta Center showade de på nytt när östgötarna spelade ut Färjestad med 5-1 och intog andraplatsen i tabellen.

Det finns många berömda kedjor inom svensk hockey genom åren - men inte är det många som kan matcha Huselius, Morrison och Knubles nivå. Frågan är om det ens finns någon.

I den förmodligen bästa upplagan av elitserien i historien dominerar de närmast löjligt mycket - i match efter match.
-Om vi är elitseriens bästa kedja? Vet inte, men vi fungerar i alla fall otroligt bra tillsammans. Vi är tre olika spelartyper och kompletterar varandra perfekt, förklarar centern Brendan Morrison.

Det handlar om stort artisteri med ruskig fart, läckra tekniska finesser och mål som ensamma är värda hela entrépengen.
Som Morrisons kalasdragningar som lurade upp Daniel Henriksson på läktaren efter knappt sex minuter.
-Säkert ett av de snyggare i karriären. Sådana där mål känns hur roliga som helst att göra. Men just när jag gjorde det undrade jag mest hur sjutton jag skulle hinna stanna med den farten och undvika dunka in rejält i buren, skrattar Brendan.

”Här för att producera”

Då hade Mikael Håkanson redan givit Linköping ledningen, det tog nämligen bara 30 sekunder innan ledningspucken låg i gästernas kasse. Eller när Huselius efter ett blixtrande anfall i numerärt överläge läckert överlistade Henriksson. Det var i mitten av andra perioden och avgjorde mötet definitivt.

Superkedjans uppvisning påminner om Harlem Globetrotters - ni vet basketgänget som drar fulla hus genom att showa och leka med motståndarna.

Efter åtta omgångar har Huselius svarat för hela 14 , Morrison för 10 och Knuble för fem poäng.
-Jag är här för att producera och när vi även vinner kan det ju inte bli bättre. Skulle jag göra en massa mål och vi ändå inte vinner spelar det ju ingen roll, menar Morrison.

Efter Fredrik Eriksson reducering till 2-1 i början av den andra perioden verkade Färjestad vara på gång. Men den glädjen var ytterst tillfällig. Östgötarna var överraskande överlägsna - det rörde sig ju ändå om en match mellan seriens tvåa och trea.

Hade full kontroll

Linköping vann skotten med förkrossande 17-7 i andra perioden och vid 4-1 var det avgjort.
-Vi hade full kontroll på händelserna och spelade av sista perioden på ett smart sätt. Det ser väldigt stabilt ut för tillfället, ler tränaren Roger Melin, som även passade på att berömma Mikael Håkanson, Johan Franzén och målvakten Fredrik Norrena.
- Vi var inte vakna från början och gjorde alldeles för många misstag i mittzonen. Dessutom är det bara att erkänna att Linköping var riktigt duktiga, suckar gästernas tränare Leif Strömberg.

I sista perioden skadades dock Huselius i ett ledband i knäet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista