Senaste nytt om knivdåden

Det finns ett signalement på en man som setts promenera från mordplatsen vid det aktuella tillfället. Han är 180 cm lång, i 20-årsåldern och var klädd i en beige lång jacka och hade en blå eller svart toppluva.

Skolan där den dödade pojken gick ,Tunvallaskolan plus den närliggande Frudtunaskolan hölls stängd under dagen och barnen hölls inomhus innanför stängda dörrar. Samtidigt försökte skolans personal nå alla föräldrar med information.

Linköpings kommun har även upprättat ett kriscentrum och har på sin hemsida en särskild akutlänk som uppdateras med information.

De två kyrkorna Tomaskyrkan och Domkyrkan i Linköping har också förlängt öppettiden till klockan 21 i kväll med anledning av knivdådet i dag.

Ett hundratal poliser är inkopplade i jakten på dubbelmördaren i Linköping och ytterligare polispersonal kommer att kallas in.

Polisen vädjar till allmänheten om hjälp med iakttagelser i samband med mordplatsen men det råder dock inga oklarheter om vem som larmade SOS Alarm om knivdådet i Linköping. Det var en närboende kvinna som ringde två gånger, säger Bengt Glaad, chef för länsalarmeringscentralen till Sveriges Radio Östergötland.

Vid en presskonferens uppgav polisens presstalesman att polisen inte visste vem som larmat och ville att den personen skulle höra av sig.

Många föräldrar och allmänhet känner oro efter det som hänt.
-Inom polisen har vi diskuterat vad vi ska svara dem. Vi har en man ute på stan som knivmördat två personer. På något sätt får man bilda sig en egen uppfattning om säkerheten och om man ska hålla sig inne tills vi gripit gärningsmannen, säger Pia Thevselius, polisens presstalekvinna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".