Den mördade kvinnan lämnade inte något signalement

Polisens signalement på gärningsmannen bakom knivmorden i Linköping är fortfarande tvetydiga och därför utesluter inte polisen att ytterligare en person kan har varit på mordplatsen med gärningsmannen.

Inte heller den kvinna som knivhöggs, men som fortfarande levde när ambulanspersonalen kom har kunnat ge signalement, säger polisens presstalesman Pia Thevselius:
-Hon var talbar när ambulanspersonalen kom, men det finns tyvärr ingenting i det hon har sagt som hjälper oss, säger Pia Thevselius till Sveriges Radio Östergötland.
Polisen har förhört ett tiotal personer efter tips från allmänheten, men ingen är misstänkt. Polisen medger nu att de tekniska spåren är en kniv och ett klädesplag, som nu analyseras.
Det faktum att vittnena lämnar olika uppgifter om klädseln på den man som setts lämna mordplatsen, gör att polisen inte kan utesluta att ytterligare en person är inblandad.
-Någon har sett ljusa kläder, en annan mörka. Vi måste fundera brett och överväga om det kan ha varit två personer på platsen, säger Pia Thevselius till Sveriges Radio Östergötland.
Polisen vill nu att dels två cyklister som setts passera i närheten hör av sig, samt att alla som sett en sopbil området också gör det. Sopbilens personal har inget med dådet att göra, men bilen var i området samtidigt som dådet. Den som har sett sopbilen kan också ha sett något annat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".