SOS-alarm flyttar ihop med räddningstjänsten

SOS-centralen flyttar in i räddningstjänstens lokaler i Norrköping.

Efter långa diskussioner har nu kommunen och SOS-alarm i Norrköping kommit överens om att larmcentralen ska flytta in i brandförsvarets lokaler om ett år. Bland annat har tankar om att flytta verksamheten till Linköping förekommit.

Under en lång tid har SOS-alarm i Norrköping velat flytta in i brandförsvarets lokaler samtidigt som de ville ha en gemensam larmcentral med brandförsvaret. Men detta skulle betyda att larmcentralen även skulle ta över de larm som brandförsvaret har hand om idag. Men med tanke på att den medför intäkter på närmare 1 miljon till kommunen ville Norrköpings kommun inte godkänna planerna till att börja med.

Det gick så långt att SOS-alarm undersökte möjligheterna att flytta verksamheten till Linköping.

Men i sista stunden har kommunen godkänt samlokaliseringen och att SOS alarm kan ta ansvaret för de larm som tidigare hanterades av räddningstjänsten.

Enligt Bengt Glaad, platschef för SOS Alarm i Norrköping, kommer det nya samarbetet och närheten till räddningstjänsten ha stor betydelse för räddningsinsatser i Östergötland i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".