Fotografer på vakt vid polishuset

Polisen i Linköping känner sig besvärad över att fotografer står och fotograferar dom polisbilar som kommer in till stationen.
Fotograferna vill ha kort på dubbelmördaren då han eventuellt grips och garderar sig genom att ta kort på alla omhändertagna personer.

Mikael Kinnå är vakthavande polisbefäl och han tycker att fotograferna i vissa fall stör utredningen.
Sen en vecka tillbaka har fotografer från olika tidningar stått och bevakat ingången till arresten i Linköpings polishus. Mest är det fotografer från olika kvällstidningar som till varje pris vill ha kort på den person som kan ha utfört dubbelmordet förra veckan.
Fotograferna Stefan Jerevång på Aftonbladet och Sven Lindvall på Expressen ser inga problem med att fotografera dom omhändertagna eftersom de inte används i tidningen och att ansikten i så fall pixlas.
Att pixla bilden betyder att tidningen vid redigering gör ansiktet på den fotograferade personen suddig, så att man inte kan se vem det är. Men polisen är inte bara störd på att fotograferna tar kort på de intagna, värst tycker dom är att fotograferna nu också följer efter polisen då dom rycker ut på larm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista