Gisslandrama i Norrköping

Tre flickor, den yngsta är fem år, hålls fortfarande vid 05.30-tiden som gisslan i en lägenhet i bostadsområdet Marielund i Norrköping.

Det är en 35-årig man som tagit gisslan, en man som tidigare utvisats ur Sverige och som avtjänat ett fängelsestraff för mordförsök.

Det var vid halv sju tiden i går kväll som en man barrikerade sig i en lägenhet i bostadsområdet Marielund i Norrköping. I lägenheten fanns också en kvinna och fem barn.

Dramat startade när polisen skulle genomföra en husrannsakan i den lägenhet där det senare gisslantagningsdramat utspelade sig.

Polisen letade efter en man som redan i somras utvisades ur landet.  Innan utvisningen hade mannen som enligt polisen är i 35 års-åldern avtjänat ett flerårig fängelsestraff för mordförsök.

35-åringen hotade att döda kvinnan och barnen och därefter ta sitt eget liv.

Flera polispatruller kom till platsen och ett stort område runt huset spärrades av. Senare tillkallades nationella insatsstyrkan och förhandlare från Stockholm.

Strax efter klockan nio släppte mannen kvinnan och två av barnen och kvar där inne fanns mannen och tre flickor.

Dom andra boende i huset hade under kvällen evakuerats.

Strax efter klockan ett började insatsstyrkan med sina förberedelser till något som såg ut som ett försök att storma lägenheten. Och klockan två bekräftade polisen att den nationella insatsstyrkan har tagit över räddningsarbetet.

Men vid halv fem tiden på morgonen var läget fortfarande lugnt och Göran Krook från ordningspolisen berättade att det fortfarande pågick förhandlingar med 35-åringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista