Eftersökt man vid mordplats ännu oidentifierad

Den man i 20-årsåldern som idag är ett av polisens hetaste spår i jakten på dubbelmördaren i Linköping, har ännu inte identifierats.

Under gårdagen gick polisen ut med ett signalement på mannen som flera vittnen har iakttagit i närheten av mordplatsen vid tidpunkten för morden.

Både mannen själv och andra personer som kan ha sett honom uppmanades att ta kontakt med polisen, men enligt informationschefen Ulrica Ohlson är det hittills ingen som har hört av sig.

Mannen, som är mellan 170 och 180 cm lång och blond, var klädd i en beige halvlång jacka och polotröja. Han har bland annat setts på Karl Dahlgrens gata strax innan morden och polisen upprepar idag sin vädjan om hjälp från allmänheten.

- Eftersom hans signalement påminner väldigt mycket om gärningsmannens är han naturligtvis mycket intressant för oss, säger Ulrica Ohlson.

I utredningen om dubbelmordet har polisen också undersökt blodspår i trappuppgångar och hissar i Linköping, men inte heller i det sammanhanget har några framsteg gjorts.

- De spår som hittills har analyserats kommer inte från gärningsmannen, säger Ulrica Ohlson.