Vi i femman

Kvartsfinal väntar Siri och Alfred

1:57 min

Östergötland genom Viktoriaskolan i Norrköping fortsätter göra avtryck i årets upplaga av Vi i femman. Klassen har gått vidare till rikskvartsfinal som går av stapeln imorgon mot Saltöskolan från Karlskrona.

Det var en svettig regionsfinal som Viktoriaskolan tillslut kunde vinna mot Sandsbro Skola från Växjö. Viktoriaskolans tävlande Siri Pettersson och Alfred Bökman låg länge under med en poäng.

– Det var jätteläskigt för man visste inte om man skulle vinna eller förlora. Allt hängde ju på en fråga, berättar Siri Pettersson.

Fram till den så kallade ”Stegen”, där lagen får olika ledtrådar beroende på vilken poängnivå de väljer, låg Siri och Alfred under. Men väl där gjorde duon ett lyckosamt val.

– Vi måste ta fem, säger båda i kör och förklarar att det var enda chansen att vinna.

Viktoriaskolans två tävlande svarade rätt på frågan ”Vem äger fotbollslaget AC Milan” rätt: Silvio Berlusconi. Eftersom Saltöskolan från Växjö svarade rätt på fyra poängsnivån blev det utslagsfråga.

– Det var frågan, ”hur många dagar är det på ett skottår” och vi svarade 366 dagar medan Växjö svarade 266 och vi hade rätt, säger Siri Pettersson.

Imorgon, torsdag, är det dags igen för en kunskapsbatalj.

– Rikskvartsfinal är det dags för, säger Alfred Bökman.

Kvartsfinalen sänds i P4 Östergötland Sveriges Radio mellan 17.00-18.00.