Ishockey

Damhockey-VM inleds i USA

2:40 min

På påskafton inleds hockey-VM för damer i Vermont i USA. En av spelarna i det svenska laget är Linköpings Jenni Asserholt som har en OS- och två VM-medaljer sedan tidigare.

Efter en säsong i riksserien som slutade med semifinalförlust för Linköping mot de blivande guldmedaljörerna Modo, väntar nu VM för LHC-forwarden Jenni Asserholt. Med sina 24 år är hon rutinerad i landslaget och har hunnit spela flera stora mästerskap där ett OS-silver från 2006 hör till de främsta meriterna. Hon vill gärna få ytterligare en medalj att lägga till samlingarna:

– Vi siktar på medalj, men för och främst gäller det att at oss igenom gruppspelet. Det gäller att ta en match i taget och gå därifrån.

Jenni Asserholt har spelat 158 A-landskamper med damkronorna. Hon tror att hennes rutin kommer att vara till nytta i VM.

– Jag tror att det kan vara en liten fördel att man vet vad det handlar och man kan sprida en trygghet till de yngre i laget.

Sverige skickar en stark trupp, anser Jenni Asserholt.

– Vi har jobbat hårt under hela säsongen, vi började starkt redan i september då vi lyckades vinna över Kanada.

Hon ser fram emot att mästerskapet spelas i USA, det bäddar för en god stämning med mycket publik.

– Det brukar vara en oerhörd bra stämning och amerikanerna är galna på läktarna, så det brukar vara ganska livat där bort, berättar Jenni Asserholt.