Fotboll

Åtvidaberg körde över Gefle

1:05 min

Åtvidaberg har fått en drömstart i allsvenskan. I går tog man tredje raka segern när man körde över Gefle med hela 6-1 på Kopparvallen.

Mats Dahlberg valde lagens lirare:
Åtvidaberg: Magnus Eriksson.
Gefle: Mikael Dahlberg.

Inför matchen ledde de serien och efter tre minuter ledde Åtvidaberg också mot Gefle.

Efter matchen hade nykomlingarna inte bara förstärkt sin serieledning utan även visat upp ett spel som måste ha skrämt kommande gäster på nyrenoverade Kopparvallen

Åtvidabergs Viktor Prodell fick drygt tre minuter in på halvleken ett inspel från höger som anfallaren bara satte foten till.

Med minuten kvar av den första halvleken utnyttjade han ett passivt Gefle-försvar, och gjorde 3-0 och sitt fjärde mål för säsongen. Prodell är därmed allsvensk skytteligaledare.

– Det är skönt att göra mål i början, och i slutet. Det fungerade bra idag så det är bara att fortsätta, summerade Prodell.

Den andra halvleken fortsatte i alla fall som den första. Åtvidaberg spelade upp hela sitt register, samtidigt som Gefles tidigare så solida försvarsspel verkade ännu längre bort än vårvädret och stadens hockeyklubb som skördade framgångar uppe i Skellefteå.

– Det är ju aldrig kul att förlora. Och även om vi förlorar med 6-1 så är det tre poäng som gått förlorade, fastslog Gefles tränare Per Olsson.

Matchen slutade tillslut med 6-1 och Åtvidaberg toppar därmed serien med full pott efter tre matcher. Gefle har två poäng efter att laget förlorat efter de två inledande oavgjorda matcherna.

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se