Om strejken bryter ut berörs 6000 anställda i ett 60-tal butiker och lager runt om i Sverige. I Östergötland är Willys butik på Ingelsta och Serveras lager i Norrköping uttagna i strejk. Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
Arbetsmarknad

Oklart om strejk in i det sista

Under hela dagen har parterna i handelskonflikten suttit i samtal, men fortfarande vid 17-tiden på eftermiddagen hade inga besked kommit. Om parterna inte kommer överens blir det sannolikt strejk vid midnatt.

Från början var det sagt att ett besked skulle komma klockan tio när parternas tidsfrist gick ut. Både Handelsanställdas förbund och Svensk Handel svarade också på medlarnas bud, men varken innehållet i det eller i svaren har offentliggjorts. 

Nu har medlarna kommit med ett nytt bud, som de båda parterna ska besvara senast kl 17.30.

Om någon av parterna, LO-facket Handels eller Svensk Handel, nobbar det budet bryter med största sannolikhet strejken ut natten till fredag.

Totalt berörs närmare 6 000 anställda på 65 arbetsplatser runt om i landet av strejken. I Östergötland är Willys butik på Ingelsta i Norrköping och Serveras lager i Norrköping uttagna i strejk. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista