norrköping

Anlagd brand i Blå huset

En brand bröt ut vid tretiden på lördagsmorgonen i det äldre privatägda trähuset Blå huset i Norrköping där flera föreningar hyr in sig. Fem brandkårer medverkade vid insatsen och branden var anlagd, säger man på räddningstjänsten.

En person fördes till sjukhus med lättare rökskador. Branden på övervåningen i huset lär ha varit anlagd eftersom det fanns flera brandhärdar, säger man på räddningstjänsten.

Mycket rök gjorde det svårt att bedöma brandens omfattning och sammanlagt var fem brandkårer larmade för att bistå på olika sätt. Norrköpings centrumkår samt Kvillingestationen var ute på själva brandplatsen medan Östra Husbys deltidskår hjälpte till med eftersläckningen. Brandmän från Skärblackakåren bemannade centrumstationen i Norrköping om fler larm skulle komma in medan ordinarie centrumstyrka var ute på släckarbetet.

Även brandmännen på Lambohovsstationen i Linköping fick rycka ut mot Blå huset. Men de kunde vända innan de var framme, eftersom elden inte hann bli så omfattande innan den var släckt. Övervåningen i huset är skadad efter branden och brandplatsen är avspärrad i väntan på att polisen ska kunna göra en teknisk undersökning.