Guldsmedsbutiken på Gamla Rådstugugatan i Norrköping rånades av två maskerade gärningsmän under förmiddagen. Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio
Norrköping

Poliser från flera län jagar rånare

Erik Thulin, polisen: "De hotade personalen med ett pistolliknande föremål"
1:33 min

Poliser i hela länet och även i grannlänen hjälper till i jakten på de två män som ska ha rånat en guldsmedsbutik i centrala Norrköping på förmiddagen.

Det väpnade rånet inträffade mot en guldsmedsbutik vid korsningen av Sankt Persgatan och Gamla Rådstugugatan i centrala Norrköping strax före klockan halv elva på förmiddagen. Två maskerade gärningsmän utförde rånet.

– De hotade personalen med ett pistoliknande föremål och tvingade ner dem på marken. Sedan slog de sönder montrar och rev åt sig gods, och lämnade platsen, säger polisens presstalesman Erik Thulin.

Polisen spärrade direkt av ett område runt guldsmedsbutiken. Polisens tekniker har varit i butiken butiken för att säkra bevis. Hundpatruller sattes direkt in för att söka efter rånarna. Polisen håller på och undersöker vad rånarna fick med sig för rånbyte.

– De kom förmodligen i en vinröd Audi 80 och alla som kan ha sett en sådan eller sett något som kan ha något med det här att göra ber vi höra av sig till polisen för vi behöver få in tips, Erik Thulin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".