Östergötland

SMHI varnar för halt väglag

SMHI varnar nu för att vädret kan ställa till problem i trafiken under dagen. Enligt prognosen kommer regnet att vara snöblandat hela dan i dag och i kväll kommer det att övergå alltmer i rent snöfall.

Det handlar inte om några större snömängder, men eftersom många bytt till sommardäck har en så kallad klass 1-varning utfärdats. SMHI varnar också för att det kan frysa på under natten och bli underkylt.

Fakta: SMHI:s varningar

Varning klass 1: Väderutveckling väntas som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner. Varning klass 2: Väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Varning klass 3: Mycket extremt väder väntas som kan innebära stor fara för allmänheten och mycket stora störningar i viktiga samhällsfunktioner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".