Kungsängens framtid fortfarande oviss

Luftfartsverket vill inte längre driva Kungsängens flygplats i Norrköping. Det stod klart idag när myndigheten presenterade den översyn om de minst lönsamma flygplatserna i landet.

Idag kom så beskedet. Luftfartsverket vill inte längre driva Kungsängens flygplats i Norrköping och man har nu begärt att få mandat om att få förhandla med en regional intressent som kan vilja ta över driften.
Myndighetens generaldirektör, Lars Rekke konstaterar att nedgången på Kungsängen har varit så dramatisk så att Luftfartsverket inte kan göra något för att vända trenden som ser ut att bli långsiktig. Folk i norrköpingsregionen väljer helt enkelt bil och tåg istället för flyg.
Förhandlingar med regionen kan ta lång tid, Lars Rekke räknar med minst ett halvårs diskussioner och om intresset är för ljumt kan det alltså leda till nedläggning.
Han tror också att Norrköpings kommun kommer att göra sitt yttersta för att staten ska fortsätta att stå för flygplatsernas kostnad. Den linjen är redan Mattias Ottosson, socialdemokratiskt kommunalråd i Norrköping inne på och han anser inte att dagens besked är någon nedläggning.