Dolphins damer tappade greppet

Även Norrköping Dolphins damer förlorade hemma mot Brahe från Husqvarna i basketens damliga med 62-71.

Dolphinsdamerna började bra och ledde i halvlek med 8 poäng. Men småländskorna vände på matchen i den andra halvleken.

De båda lagen spelade jämt i början av matchen och i den andra perioden av totalt fyra dominerade Dolphins samtidigt som Brahe såg bleka ut. Efter den första halvleken ledde hemmalaget med 31-23.

I den tredje perioden tog småländskorna över och det verkade som orken tog slut i hemmalaget. Gästerna fick utdelning i sitt skytte och då avgjordes matchen. Brahe drog på sig klart mest fouls och fick Hanna Sandberg utfoulad i den andra halvleken men segern var ändå relativt säker.

Elisabeth Egnell gjorde en bra match i Dolphinströjan och fick ett facit på 21 poäng. Hon var framförallt säker i sitt skytte och kämpade och slet matchen igenom. Malin Belfrage var en annan framstående spelare i Dolphins men allra bäst var Ife Nnamaka som bland annat var stark under båda korgarna.

Okeisha Howard spelade fastän hon hade magont. Hon satte 11 poäng totalt i matchen, vilket är relativt bra med hon missade också en hel del.

I Brahe var det jämnare över lag där Anna Bjällmark, Lisa Målberg och Mie Burlin var de tongivande spelarna. De visade upp ett effektivt skytte under den andra delen av matchen.

Norrköping Dolphins har 4 poäng efter 7 spelade matcher.

Matchfakta:
Norrkköping Dolphins-Brahe     62-71    (31-23)
(13-13) (18-10) (13-22) (18-26)

Poänggörare Dolphins:
Elisabeth Egnell 21, Ife Nnamaka 19,
Okeisha Howard 11, Malin Belfrage 11.

Poänggörare Brahe:
Mie Burlin 16, Lisa Målberg 14, Anna Bjällmark 14,
Svjetlana Papecevic 12, Therése Carlssson 6,
Ajsa Kadric 4, Hanna Sandberg 3, Helen Thorold 2.

Publik: 133