1 av 2
Arkivbild: Rebecka Montelius/Sveriges Radio.
2 av 2
Tidigare artiklar
High Chaparralmordet

Morddömd släpptes

Den dödes familj rädd för repressalier
1:21 min

Den 37-årige Norrköpingsbo med koppling till Hells Angels, som i tingsrätten dömdes för mordet på en 40-årig man på High Chaparrals campingplats, släpptes i går av Göta hovrätt i väntan på dom.

Att han försattes på fri fot kom som ett glädjebesked. Det säger Michael Abrahamsson som är mannens advokat.
- Enligt min uppfattning och erfarenhet, så tyder detta på att han kommer att frikännas.

Michael Abrahamsson beskriver hur den dömde reagerade på beskedet att han skulle släppas ut häktet:
- Han var självfallet överlycklig och på gränsen till gråt av glädje och lättnad.

Det var förra sommaren som den 37-årige Hells Angelsanhängaren, enligt åklagaren, ska ha överfallit och stuckit ihjäl en 40-årig man på en MC-träff på High Chaparral.
37-åringen dömdes i tingsrätten till 12 års fängelse.

Men efter att ha suttit häktad i över sju månader i häktet, och efter en fällande dom i Tingsrätten, så släpptes alltså i går kväll 37-åringen i väntan på Hovrättens dom.
Åklagare Carl-Gunnar Fridolfsson säger i dag, precis som 37-åringens advokat, att det troligtvis innebär att han frias för mordet.
- Mycket tyder ju då på att domen i Hovrätten blir friande.

Den mördade mannens familj, som är övertygade om att den första fällande domen var rätt, är i dag upprörda. Det säger målsägandebiträde Lars Brandel.
- Han tillhör ju en MC-organisation och de är rädda för repressalier. Det är mycket på deras uppgifter som han dömts till 12 års fängelse för mord i tingsrätten, säger målsägandebiträde Lars Brandel om att den åtalade 37-årige mannen troligtvis frias i Hovrätten.

Dom från Göta hovrätt väntas 8 maj.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".