1 av 5
Brandplatsen på Vidingsjö motionscenter.
2 av 5
Säkerhetssamordnare Hans Salomonsson från kommunen intervjuas.
3 av 5
Säkerhetssamordnare Anders Netin. I bakgrunden en vakt på brandplatsen.
4 av 5
Lars Rosell och Lennart Oscarsson.
5 av 5
Christina Wettainen med sina tre pudlar. Foto: Raina Medelius
Linköping

Brandplats vaktas av väktare

Linköpingsbo: "Jag tycker verkligen det är otrevligt"
1:36 min

Polisen kommer inte att göra någon teknisk undersökning av brandplatsen i Vidingsjö motionscentrum i Linköping förrän i morgon. I dag bevakades platsen av väktare och utanför avspärrningarna passerade många Linköpingsbor för att titta på förödelsen.

– Jag tycker verkligen det är otrevligt. Dels om det är någon som kan ha gjort det, likså om det är något som gått fel i köket som orsakat branden, säger Iris Johansson som bor i området.

När räddningstjänsten kom till Vidingsjö motionscentrum vid halv åttatiden på Valborgsmässoaftonens kväll brann det för fullt i kafébyggnaden bredvid längan med omklädningsrum. Det är oklart var branden startade. Uppgifter finns både om att det var i kaféets kök och att det var i anslutning till entrén.

Polisens tekniker har i dag inte kunnat göra någon teknisk undersökning på brandplatsen utan väntar med den till i morgon. Det är ingen öde plats som brunnit, var branden anlagd så kan det finnas gott om vittnen.

– De senaste åren har det varit mycket ungdomar här uppe, som festar till. Det har varit tråkigt att komma upp efter Valborg och sett hur det har varit, säger Lars Rosell som med orienterande skolelever besökte skogen vid brandplatsen i dag.

Det som brunnit är föreningshyrda lokaler, motionskafét och Fikaservice lokaler där ett 15-tal personer jobbar. Men det ska byggas upp igen, det säger säkerhetssamordnare Hans Salomonsson på kommunen.

– Vi fick informationen från ordförande för kultur och fritidsnämnden att man satsar på att det ska byggas upp. Det vore väl märkligt annars, säger han.

Vidingsjö motionscentrum ligger i anslutning till vid en skog som betyder mycket för många Linköpingsbor, bland andra Christina Wettainen.

– Det är så nära stan och ändå är man i skogen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".