Sverige

Bilprovarna strejkar

1:26 min

Det blev ingen överenskommelse mellan Unionen och Almega och klockan 16 i eftermiddags gick personalen på ett stort antal bilprovningar runt om i landet ut i strejk. 

I Östergötland berörs bilprovningen i Herstadberg i Norrköping. Lars Palmgren hade tänkt besiktiga sin företagsbil nu på eftermiddagen.

– Jag skulle besiktiga företagets lilla bärgare som det precis har blivit körförbud på så nu är det bråttom att få det här besiktigat. Men det var inte mycket till besiktningsmän här idag.

Hur känns det att det inte blir någon besiktning?

– Det är inte bra, jag har fått körförbud nu och jag ska egentligen åka och hämta en bil i Linköping i kväll. Man förlorar pengar när inte fordonen rullar. Helgen som kommer bnlir absolut stökig om vi inte hittar en annan tid någonstans.

Strejken berör inte alla anläggningar, vad tänker du göra nu?

– Det här är den enda anläggningen i stan som kan ta den här bilen för den är lite längre än en standardbil. Vi får hoppas att den här öppnar upp så snart som möjliogt, annars blir det en resa till finspång har jag fått lära mig.

Kände du till att det var en strejk på gång när du kom hit?

– Jag fick höra precisdet innan jag åkte att det var en strejk på gång. men det gick att boka bara en haltimme innan så jag antog att det skulle gå bra. Men ibland skiter det sig.

Vad händer nu?

– Nu får jag åka tillbaks och parkera den här, det är ju körförbud. Vi får hoppas att det går bra på vägen tillbaka.