Linköping

Polisen dyker efter misstänkt gods

I Linköping genomför polisen idag dykningar runt Unön. Orsaken är att man misstänker att de båda män som greps på ön efter ett stort polispådrag i måndags kan ha dumpat gods i vattnet.

– Polisen kommer tillsammans med räddningstjänsten att genomföra dykningar i området för att söka efter gods som de misstänkta hade med sig när de lämnade den här bilen i måndags. Vi har även sökt med hundpatruller i området, säger Jan Skog som är utredare på Linköpingspolisen.

Har ni någon anledning att misstänka att det kan finnas gods?

– Ja, skälet till att vi gör de här åtgärderna är att det framkommit uppgifter i utredningen som tyder på att de misstänkta eventuellt lämnat kvar gods i området. Det är med tanke på deras beteende vid den första kontakten med polisen och det faktum att de färdats i en stulen bil. Och sen har vi gjort vissa fynd i den här stulna bilen som gör att vi tror att det kan finnas gods i området som kan vara intressant för polisen.

Vad är det för fynd?

– Vilka fynd vi har gjort i bilen vill jag inte gå in på av utredningstekniska skäl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista