Huset, där kroppen hittades, har stått tomt sedan i våras. Foto: Axel Swartling/Sveriges Radio
Mordet vid Omberg

Offret nu identifierat

3:15 min

Den man som i torsdags kväll hittades död i en brunn vid ett torp utanför Ödeshög är nu identifierad. Den döde är som misstänkt den man i 60-årsåldern som äger fastigheten, det säger förundersökningsledare Berit Blick till P4 Östergötland.

Aftonbladet skriver att mannen hade en sårskada i bakhuvudet när han hittades och att det förekommit uppgifter om skottlossning, men Berit Blick vill inte kommentera några uppgifter i nuläget.

– Jag bekräftar att han är identifierad, men vill inte säga något mer just nu.

Det finns dock fortfarande ingen som är misstänkt för mordet utanför Ödeshög, det säger polisen på lördagsmorgonen. Utredningsarbetet fortsätter med oförminskad styrka under helgen, säger man, men i övrigt är polisen mycket förtegen om det hela.

Kroppen hittades efter att anhöriga till mannen kontaktat polisen och anmält honom som försvunnen.

Erik Thulin på polisen säger också att misstankarna om att det rör sig om ett mord står fast, men vill inte gå in på varför man tror att det är så. 

– Det är omständigheterna. Han hittades i en brunn, men exakt vad som hänt kan jag inte gå ut med eftersom det kan förstöra förundersökningen. 

Erik Thulin säger också att polisen nu har ett stort arbete framför sig och uppmanar samtidigt alla som tror sig ha sett något som kan ha anknytning till det som hänt att höra av sig till polisen. 

– Vi behöver verkligen få in tips. Personer och fordon, allt som kan vara av intresse uppmanar vi allmänheten att höra av sig om.

Det var på tosdagskvällen som polisen hittade kroppen i en brunn i en trädgård till ett hus, som stått öde sedan i våras. Huset ligger vid Omberg utmed riksväg 50.

Polisen är förtegen gällande information om eventuella skador och hur länge mannen kan tänkas ha legat i brunnen. Man vill inte heller säga något om varför man valde att leta efter mannen runt ödetorpet.

Området runt torpet är nu avspärrat och polisens tekniker går nu igenom platsen minutiöst, berättar Erik Thulin. Dessutom hålls förhör med omkringboende och släkt och vänner till mannen.

– Det är en enorm informationsinhämtning som väldigt många poliser arbetar med just nu. Vi måste försöka skapa oss en bild av vad den här personen har gjort under den senaste tiden och där behöver vi allmänhetens stöd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista