Torpet vid Omberg där kroppen hittades. Foto: Axel Swartling/Sveriges Radio
Ombergsmordet

Mordoffrets sista timmar kartläggs

"Vi måste lyfta på alla stenar vi kan"
1:31 min

Polisen vädjar nu om fler tips i utredningen om mordet på den 59-årige man, som hittades död i en brunn vid Omberg i torsdags kväll.

– Det är en väldigt stor mängd förhör som hållits, och det kommer bli fler. Det vi måste göra nu är att skapa oss en bild av det här offret. Vi måste lyfta på alla stenar vi kan, men när vi lyfter på en så hittar vi ytterligare tre-fyra stenar som vi också måste lyfta på. Så vid sådana här spaningsmord är det ett väldigt stort arbete som måste göras.

Igår obducerades den 59-årige mannen och idag kommer med all sannolikhet dödsorsaken att offentliggöras. Det kommer förhoppningsvis ge polisen en bättre bild av vad det var som hände förra veckan när mannen mördades. Men Erik Thulin vill trots det fortfarande få in tips och iakttagelser som allmänheten gjort.

– Vi har fått in väldigt många bra tips. Vi har även flera spår att gå på, så utredningsläget är gott, men vi behöver få in fler tips. Det handlar om man har sett personer i området, eller om man sett fordon. Allt är av intresse för oss. Så hellre att man ringer oss och berättar om en liten iakttagelse än att man låter bli.

Erik Thulin är förtegen och vill inte berätta speciellt mycket om vad polisen vet. Anledningen säger han är för att inte på något sätt röja uppgifter som polisen kan ha nytta av längre fram i arbete. Just nu håller polisen på att kartlägga mannens sista dagar, vilket är en stor pusselbit i det här spaningsmordet.

– Vi försöker skapa oss en bild av den här mannen och framförallt hur hans sista dagar såg ut, vilka han träffade och liknande. Så det är en av de största pusselbitarna. Att ta reda på vem den här mannen var, säger Erik Thulin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".