Mordet vid Omberg

En anhållen för brunnsmordet

4:03 min

En 39-årig man från Motala har anhållits misstänkt för mordet på den 59-årige man, som hittades död i en brunn vid Omberg i slutet av förra veckan. Mannen anhölls i går kväll.

Polisen hittade 59-åringens kropp i torsdags kväll efter att anhöriga anmält honom som försvunnen. Brunnen, där kroppen hittades, ligger i anslutning till ett torp vid Omberg, som mannen äger. Torpet hade stått tomt under en längre tid, men grannar till fastigheten har berättat om hur de sett en bil stå parkerad utanför på onsdagen.

39-åringen som anhållits är skäligen misstänkt för mordet. Det är den lägre av de två misstankegraderna. Mordet ska ha begåtts någon gång under onsdagen i förra veckan.

– Han togs in för förhör i går och under förhöret anhölls han. Han har en relation till offret, men vilken relation det är kan vi inte gå ut med, säger Erik Thulin, informatör vid Polisen i Östergötland.

Åklagaren Britt-Louise Wiklund, som leder utredningen kommer under morgondagen att besluta om mannen ska begäras häktad. Den misstänkte nekar till brott.

Den rättsmedicinska undersökningen blev klar i går. Polisen vill dock i nuläget inte gå ut med hur 59-åringen dog, eftersom det skulle kunna förstöra utredningen.

Polisen vill gärna ha in fler tips från allmänheten för att kunna komma vidare i polisutredningen.

– Vi kan inte låsa oss vid det här. Vi tittar på andra omständigheter och om det kan finnas andra gärningsmän. Arbetet fortsätter trots att vi har en som är anhållen, säger Erik Thulin.

Texten kommer att uppdateras

Mordoffret identifierat (12/4)

#text=5103379#vid Omberg i torsdags kväll har nu identifierats som den man som äger fastigheten. 

Kropp hittad ikväll (10/4)

#text=5102901# i anslutning till en fastighet, norr om Ödeshög. Polisen har inlett en förundersökning gällande mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.