Huset vid Omberg där kroppen hittades. Foto: Axel Swartling/Sveriges Radio
Mordet vid Omberg

Motalabon begärs häktad

1:24 min

Den Motalabo som sitter anhållen misstänkt för mordet vid Omberg kommer att begäras häktad på torsdag. Enligt polisen har mannen gjort vissa medgivanden som är besvärande för honom. Samtidigt kommer nya uppgifter om hur mordet gått till.

Det är Aftonbladet som uppger att 59-åringen ska ha blivit överfallen och nedslagen med en yxa och sedan ha dumpats levande i den brunn där han senare hittades död. Tidningen som hänvisar till en poliskälla uppger också att 59-åringen ska ha blivit rånad på kontanter. Det är dock inga uppgifter som åklagaren Britt-Louise Viklund vill bekräfta.

Hon berättar om att ytterligare förhör med den misstänkte 39-årige mannen från Motala har hållits under dagen. Britt-Louise Viklund vill dock inte berätta om misstankarna mot mannen stärkts.

Under eftermiddagen och kvällen hade hon en genomgång med polisen kring vad som har kommit fram i ärendet. På onsdagskvällen meddelade polisen att mannen kommer att begäras häktad.

Mannen anhölls i måndags kväll som skäligen misstänkt för mordet. Det är den lägre av de två misstankegraderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista