Trollskog för sagoälvor? Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
linköping

Bråttom i länet med doppresent

Prinsessan Estelle ska få en upplevelsestig för barn vid ett naturreservat i Östergötland i doppresent från länet. I Linköpings kommun blev det så bråttom med beslut om presenten att man valde att ta en genväg i den demokratiska processen och begära kommunstyrelsens godkännande i efterhand.

Det var kommunens planeringsutskott som i måndags tog beslutet att skänka 25 000 kronor ur kommunstyrelsens budget och hoppas på kommunstyrelsens godkännande.

Var i Östergötland som upplevelsestigen ska gå blir inte offentligt förrän vid dopet på tisdag. Offentligt är det däremot redan nu att den ska ha sagotema och att den ska gå i anslutning till ett naturreservat.

Alla kommuner i länet är med på presenten och beloppen man bidrar med är från 25 000 kronor och nedåt, det säger Sten Olsson på länsstyrelsen. Även företag och landstinget har erbjudits att vara med och finanisera presenten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista