Foto: Björn Persson
Norrköping

Kropp hittad i Ensjön

En person hittades på lördagen död i Ensjön nära Myrudden i Norrköping. Identifieringsarbetet pågick under söndagseftermiddagen. Spaningar har tidigare gjorts i sjön efter en 33-åring som försvann i början av maj.

En privatperson hittade kroppen vid strandkanten i södra änden av Ensjön och larmade polisen vid halv fyra på lördagseftermiddagen.

Kroppen har förts till rättsmedicin för obduktion och identifiering och arbetet pågick fortfarande på söndagseftermiddagen. Enligt polisen syntes det att kroppen legat länge i vattnet och det gick inte att avgöra om det var en kvinna eller man. 

En 33-årig man som brukar vistas i området är anmäld försvunnen sedan 4 maj och polisen har underrättat hans anhöriga om fyndet i Ensjön.

Det har gjorts sökningar med dykare och hundar i och vid sjön under veckan utan att något hittats. Enligt Norrköpings Tidningar har organisationen Missing people som organiserar skallgångskedjor efter försvunna personer på grund av fyndet ställt in en sökning i området.

Enligt Tor Sevelius, länsvakthavande polisbefäl i Östergötland, så har organisationen dykt i Ensjön i veckan efter den försvunne 33-åringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".