1 av 2
H.K.H. Prinsessan Estelle. Foto: Kate Gabor/Kungahuset.
2 av 2
Kungahuset

Idag döps Estelle

1:32 min

Idag döps Östergötlands nyblivna hertiginna, prinsessan Estelle. Landshövding Elisabeth Nilsson är en av gästerna vid ceremonin i Slottskyrkan.

– Jag tror det kommer bli en väldigt trevlig tillställning med ungefär 400 personer. Många intressanta människor kommer vara där och jag tror det kommer vara en väldigt trevlig och trivsam miljö samtidigt som det är högtidligt på grund av hela dopets karaktär och vem det handlar om, spår Elisabeth Nilsson om dagens dop i Slottskyrkan i Stockholm.

Exakt hur dopet kommer gå till vet inte landshövdingen, men är ändå förväntansfull och vet hur andra barndop brukar gå till.

– Barndop har ju sina ceremonier. Man sjunger psalmer och det är sång och ärkebiskopen förättar en ceremoni, sedan är det mat och sedan får vi chans att överlämna våra gåvor, berättar Elisabeth Nilsson.

Det är inte så många som kommer få chansen att överlämna sina gåvor, eftersom det skulle bli en oändlig kö, men Elisabeth Nilsson kommer vara en av dem som kommer få chansen att överlämna sin gåva till lillprinsessan.

Landshövdingen kommer räcka över Östergötlands present som är en sagostig, uppkallad efter prinsessan Estelle, som kommer att anläggas vid Tåkern. En bra och speciell present tycker Elisabeth Nilsson eftersom den kommer till användning för så många fler barn än bara prinsessan Estelle.

– Den här stigen är ju tillgänglig för alla barnen, så det är ju inte bara för prinsessan utan också för alla andra barn som tycker det är roligt att åka dit på utflykt med sina föräldrar. Vi tänkte att Estelle har så mycket annat och kommer få så mycket annat. Det blir en present som kommer många till godo, förklarar Elisabeth Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista