Fotboll

LFC förnedrade av Göteborg

2:57 min

Christen Press gjorde tre mål när Göteborg besegrade Linköping med hela 6-0 i damallsvenskan på tisdagskvällen.

– Torbjörn (Nilsson, Göteborgs tränare) vill utnyttja min snabbhet mer i matcherna och det lyckades ganska bra i dag, säger Christen Press till Radiosporten.

Det märks att landslagsbacken Charlotte Rohlin saknas i Linköpings mittförsvar. Gästernas försvar läckte betänkligt i mötet med Göteborg.

Östgötarna, som inför säsongen sågs som utmanare om SM-guldet, får nu börja kolla neråt i tabellen. Laget är bara tre poäng före AIK på nedflyttningsplats.

– Jag vet inte hur långt ner man kan komma. Det är bara vi som kan vända på det här, så vi får försöka hitta andra metoder att komma loss, säger Linköpings målvakt Sofia Lundgren till Radiosporten.

I Göteborg pekar det åt andra hållet efter målfesten på Valhalla. Laget passerar Kristianstad och går upp på en fjärde plats i tabellen, med tre poäng upp till topptrion Tyresö, Malmö och Vittsjö.

– I dag studsade bollarna med oss lite grand och det tror jag krävs även mot Malmö och Tyresö om vi ska ta tre poäng, säger Göteborgs Linnéa Liljegärd som gjorde säsongens första mål på tisdagskvällen.

23-åriga amerikanskan Christen Press bidrog som sagt starkt till målfesten med sina tre mål. Övriga mål gjordes av Linnéa Liljegärd, Lisa Ek och Sara Lindén.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Matchfakta: Gbg-LFC

Göteborg-Linköping 6-0 (3-0)

1-0 Lisa Ek (5), 2-0 Christen Press (35), 3-0 Christen Press (43), 4-0 Sara Lindén (47), 5-0 Christen Press (58), 6-0 Linnea Liljegärd (63).

Publik: 680.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista