IFK Norrköpings klubbdirektör, Krister Eriksson. Foto: David Spånberger/Sveriges Radio
Östgötaderbyt

Räknar med publikrekord i kväll

1:05 min

Biljettförsäljningen inför kvällens fotbollsderby mellan IFK Norrköping och ÅFF har slagit väl ut och det barkar mot publikrekord ikväll.

-- Vi har bara ett fåtal ståplatsbiljetter kvar. Det rör sig just nu om ungefär 400-450 ståplatsbiljetter, sa IFK:s klubbdirektör Krister Eriksson vid lunchtid idag. Då hade man sålt ungefär 14 600 biljetter.

-- Om det fortsätter som det har gjort så kan det vara så att vi inte har biljetter till alla som vill se matchen.

När senast sålde ni så många biljetter till en match?

– Vi har faktiskt aldrig haft så här mycket i förköp någon gång. Vi kommer slå publikrekord ikväll, vilket är härligt. Och så har vi vädret med oss ikväll så det är fantastiskt.

Inte bara fansen laddar nu upp inför fotbollsderbyt i Norrköping i kväll, utan även polisen som har ett 40-tal specialkommenderade poliser i stan. Insatsledare Lars Lexell berättar att de förbereder sig redan under eftermiddagen genom att försöka se var oroligheter skulle kunna uppstå, men att de inte förväntar sig några större bråk.

Trafiken väntas tjockna till både före och efter matchen och polisen kommer att dirigera där behov uppstår, men förväntar sig ändå inga större problem med trafiksituationen.

David Spånberger
david.spanberger@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista