Huset vid Omberg där 59-åringen hittades död för två veckor sedan. Foto: Axel Swartling/Sveriges Radio
Brunnsmordet

Mordhäktad kan släppas imorgon

Senast imorgon måste åklagaren ta ställning till om den Motalabo, som är misstänkt för mordet på en 59-årig man vid Omberg, ska begäras omhäktad eller släppas.

Det var för två veckor sedan som polisen hittade en  59-årig man död i en brunn vid ett torp i Omberg.

I fredags häktades den 39-årige Motalabon som skäligen misstänkt för mordet. Det är den lägre av de båda misstankegraderna och betyder att åklagaren bara har en vecka på sig att ta fram ytterligare bevisning om mannen inte ska släppas på fri fot. 

Den veckan har snart gått och senast i morgon måste åklagaren ta ställning till om hon anser sig ha så mycket bevis mot mannen att hon kan begära honom omhäktad. Annars släpps han.

39-åringen själv förnekar brott och hittills har både åklagare och polis varit mycket förtegen både om utredningen och om bevisningen. 

Efter att 39-åringen förhörts uppgav man dock att han gjort vissa medgivanden, som ansågs besvärande för honom.

Det påståendet förkastas av mannens försvarsadvokat, som menar att det 39-åringen sagt i förhören inte på något sätt kan kopplas till de misstankar som riktas mot honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista