1 av 2
2 av 2
Författaren Arne Norlin
Kultur

Böcker byter ägare

5:08 min

Idag är det Stora Bokbytardagen där de som vill kan byta böcker med varandra. Stadsbiblioteket i Linköping med filialer är bokbytarplatser i länet men det går att byta en bok varsomhelst.

Idén till den Stora Bokbytardagen föddes för fyra år sedan av Ida och Joakim Torkkeli Karlsson och arrangemanget har växt allt mer sedan dess. Det är inte krångligare än så att man tar med sig en bok när man går hemifrån på morgon för att komma hem med en ny.

Det här året gick det att byta böcker på tåg och samtidigt träffa författare som signerade sina böcker. Arne Norlin som bland annat skrivit böckerna om pojken Halvan som provar på olika yrken och fordon satt på tåget mellan Stockholm-Malmö och hade flera samtal med resenärer.

– Jag hoppas att folk ska läsa ännu mera säger Arne Norlin.

På tåget var det inte många böcker kvar i boklådan så reporter Maria Turdén försökte byta bort sin gamla pocketdeckare med resenärer. Men det gick inte så bra.

--Jag har en bok som jag precis köpt, så den vill jag läsa sade en kvinna i Bistron.

Har du en bok som du vill byta med mig?

– Jag har en bok men den vill jag läsa själv sade en annan kvinna.

--Tyvärr, jag är boklös sade mannen med kaffemuggen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista