Foto: Adam Ihse/Scanpic.
Östergötland

Polisen varnar för asfaltsläggare

Polisen varnar nu villaägare för att oseriösa asfaltsläggare just nu reser runt i länet och erbjuder sina tjänster. Bortsett från att arbetet ofta blir undermåligt är det inte ovanligt att arbetarna försvinner om någon betalar i förskott.

Enligt polisen har det också förekommit hot av olika slag. Även stölder, bedrägerier och grövre brott som misshandel och människohandel kan kopplas till de här grupperna, konstaterar polisen. Tillsammans med Skattverket, Kronofogden och kommunerna genomförs nu en satsning mot de brott som följer i asfaltläggarnas spår.

– I vissa fall har de oseriösa asfaltsläggarna lurat med sig människor som befinner sig på samhällets botten på sina resor. De blir lovade lön, resor och mat men får bo under fruktansvärda förhållanden, slavliknande förhållanden, säger Jan Staaf, biträdande chef för polisområde Linköping i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".