1 av 2
Under helgen har polisen genomfört tekniska undersökningar på flera platser i Norrköping. Foto: Niklas Luks/Blåljus.se
2 av 2
Erik Thulin, polisens presstalesman. Foto: David Spånberger/Sveriges Radio Östergötland
Norrköping

Mordmisstänkt kände offret

1:28 min

Det var en 56-årig man som hittades död i en lägenhet i Norrköping i fredags. Det uppger polisen som i övrigt är förtegen om den pågående mordutredningen.

Det var i fredags eftermiddag som polisen hittade den 56-årige mannen död i en lägenhet i centrala Norrköping. På grund av de skador som fanns på kroppen beslutade man sig för att hantera dödsfallet som ett misstänkt mord. Vilken typ av skador det rör sig om vill dock polisen inte gå ut med idag.

– Vi är inne i ett kritiskt läge i den här förundersökningen och är man inte restriktiv med information kan man förstöra en förundersökning, sa Erik Thulin, informatör vid polisen i Östergötland, vid en presskonferens tidigare idag. 

I lördags anhölls en 44-årig kvinna, som skäligen misstänkt för mordet, den lägre av de båda misstankegraderna. Även kvinnan är från Norrköping och enligt Erik Thulin var hon bekant med den mördade 56-åringen.

– Det man kan säga är att de i alla fall kände varandra.

Vem som larmade polisen vill han dock inte gå in på och inte heller vilka teorier polisen har om motivet.

Tidigast i morgon räknar man med att få besked om dödsorsaken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista