Linköping

Ingen satsning på Glyttingebadet

1:33 min

Linköpings kommunalråd Muharrem Demirok (C) dömer ut en satsning på Glyttingebadet i Linköping. Istället vill han se en satsning på Himnabadet och Valkebobadet i kommunen. Enligt honom räcker inte de 250 000 kronor som föreningen Glyttingebadets vänner vill ha av Linköpings kommun för att kunna öppna badet i sommar, eftersom badet är alldeles för slitet.

– Anläggningen är i ett så pass dåligt skick efter att ha blivit försummad i många år av ägaren. Det går inte att få igång verksamheten med hänsyn till säkerhet och trygghet. Det behövs en nyinvestering, och då pratar vi om summor på kanske 20 till 30 miljoner kronor, säger Muharrem Demirok.

– Tar kommunen på sig ett sådant åtagande har vi tagit oss vatten över huvudet. Då har vi återkommunaliserat det här badet och samtidigt dömt ut andra verksamheter i kommunen som till exempel Himna- och Valkebobadet.

Men är det en investering som kommunen ändå är beredd att göra på längre sikt?

– Med en investering på kanske en halv miljard på en stor badanläggning i centrala delen av staden så vet jag inte om det behövs göra en investering på 30 miljoner i stadsdelsbad också. Då handlar det kanske snarare om att få ungdomar i Skäggetorp och Ryd att ta del av vår verksamhet i vår stora badanläggning. Man skulle till exempel kunna ha badbussar. Det är en kostnad som är försumbar jämfört med 30 miljoner kronor för en nyinvestering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista