Norrköping

Man anhållen för Norrköpingsmord

0:59 min

Ytterligare en person har gripits misstänkt för mord på den 55-årige man som hittades död i en lägenhet i Norrköping i fredags. Enligt polisen är det en 51-årig man som nu anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre av de två misstankegraderna.

– Det vi kan säga om den här mannen är att han är känd av oss sedan tidigare, säger polisens presstalesman Erik Thulin.

Den 51-årige man som anhållits misstänkt för mordet har tidigare dömts ett flertal gånger. Enligt polisens belastningsregister har mannen dömts över 40 gånger. Han har bland annat dömts för grov kvinnofridskränkning och för misshandel.

I går häktades en 44-årig kvinna som skäligen misstänkt för mordet, vilket är den lägre misstankegraden. Kvinnan häktades också på sannolika skäl för en grov misshandel som ska ha skett den 21 maj. Det misstänkta mordet ska ha skett mellan 22 och 25 maj.

– Det man ska ha klart för sig är att dödsorsaken ännu inte är fastställd, så vi utreder det här som ett misstänkt mord. Den rättsmedicinska undersökningen kommer att ta minst ett par veckor. Då kan vi få en klarare bild av vad som kan ha hänt, säger Erik Thulin.

Polisen vill inte säga något om omständigheterna kring brottet och hur de två misstänkta samt brottsoffret känner varandra. Orsaken är enligt Erik Thulin att brottsutredningen skulle kunna skadas om uppgifter kom ut. Polisen kommer nu att hålla förhör med de inblandade och med vittnen, samt att göra ytterligare brottsplatsundersökningar.

Polisen uppmanar dem som kan veta något om det misstänkta mordet att höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista