Foto: Niklas Luks/Blåljus.se
Norrköping

Brandorsaken ännu okänd

Det är fortfarande oklart vad som orsakade nattens häftiga brand i ett hyreshus i Kolmården. Under förmiddagen pågick fortfarande eftersläckningsarbetet.

Det var kvart i ett i natt som räddningstjänsten larmades om branden i trevåningshuset, som ligger i Timmergata i Kolmården utanför Norrköping.

Räddningstjänsten hade under natten åtta bilar på plats för att bekämpa elden. Enligt räddningstjänsten ska branden troligen ha startat på första våningen och därefter spridit sig i huset.

– Det ser inte bra ut, men vi arbetar med att försöka dämpa elden, sade Thomas Melkersson, inre befäl vid räddningstjänsten under nattens släckningsarbete.

I trevåningshuset fanns sex lägenheter och de sju personer, som fanns i huset när det började brinna, evakuerades snabbt. En av dem, en man i 70-årsåldern, fördes till sjukhus med rökskador. Enligt en bulletin nu på förmiddagen ligger han kvar för observation, men skadorna bedöms som lindriga. 

I förmiddags pågick eftersläckningsarbetet fortfarande och någon brandorsak har ännu inte kunnat slås fast.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista